Sola har gjemt seg og flammen er slukket

3. mai 2010 16:16 av Gøran Gimsøy 

Trønderne vil ikke sitte ute i det kalde været og drikke pils. De som røyker må hutre seg gjennom trekkene.

_MG_6477Peisbaren mellom Barmuda og Dråpen på Solsiden blir lite brukt når regnet pøser ned. Flammen som vanligvis gløder mellom de to populære uteserveringene er 3. mai 2010 fortsatt slukket.
Foto og tekst: Jeanette Lorvik og Gøran Gimsøy

Adressa melder om at dette er den kaldeste maidagen siden 2003. Vi tråkker oss gjennom søle og sludd fra oven. Utfor uteplassen Bermuda sitter en dame litt oppi årene. Hun trekker inn nikotinen og etterpå tar hun en slurk av pilsen.

-  Jeg hadde ønsket meg flere vårtegn. Dette er litt trist. Grunnen til at jeg sitter ute er fordi at jeg røyker, forteller Anne Grenersen.

Redaksjonen beveger seg videre mot Dråpen Restaurant. Jan von Baudissin vil først ikke bli tatt bilde av og i det vi kommer ut så renner begeret over for restaurantsjefen.
-  Jeg gidder ikke gå utfor parasollen for å ta dette bildet. Jeg er redd for regnet.

_MG_6484

Står i vanndammene: Restaurantsjefen på Dråpen ser fortvilet ut over en folketom og våt Solsiden. Foto: Jeanette Lorvik

Hos Søstrene Karlsen sitter to frøkener og spiser lunsjen sin. Det er godt og varmt innendørs.

-  Hadde det vært sol ute og litt temperatur så hadde vi sittet ute. Jeg håper det blir varmt og sol på 17 mai, sier Pernille Wang. Venninnen Trine Sivertsen har lite tro på bedre værtider.

-  Jeg tipper det blir regn og slapps.

På denne tiden av året, pleier restaurantrekka på Solsiden i Trondheim å være stappfull. Trønderne kan ikke komme seg kjapt nok ut på en uteservering, med en gang sola skinner. Men det er tydelig at til og med ispinnene av folkeslaget har lagt inn årene. Og utepilsen får vente, til sola kommer tilbake. For bare noen uker siden skinte sola, og du kunne se vårtøyet spankulere rundt i gatene. I dag er det en mer nitrist regnfrakk som dekker befolkningen. Blir det ingen endring på været kan det se mørkt ut for rekken med restauranter, der sola pleier å skinne. Da er det snakk om millionbeløp som forsvinner i takt med regnet som pøser ned.

Stengt for kommentarer.