– Mor tørka neseblod på scenen

23. mars 2010 13:57 av Stein Nervik 

Harstadværingen Gøran Gimsøy (25) er trommeslager i det fremadstormende bandet Elephantine. Etter å ha erobret Blæst i vinter, er bandet nå i studio og spiller inn plate. Deretter er de klare til å ta steget fra Blæst og legge resten av verden under sine føtter.gimsø

Hva opptar deg akkurat nå?
– Jeg er travelt opptatt med å lage låter til den nye plata. I tillegg ser jeg frem til seriestarten i Tippeligaen på søndag. Jeg vet Brann spiller lørdag, men for min del begynner ikke Tippeligaen før Rosenborg spiller på søndag. Nå bruker jeg vel ikke så mye tid på seriestarten, men jeg tenker mye på den. Og innimellom de to tinga blir det en del studier.

Hva er meningen med livet?
– Å spille trommer og ha det artig.

Foretrekker du sommer eller vinter?
– Helt klart vinter. Da er det mørkt og jeg får sove.

Svart kaffe eller macchiato?
– Ingen av delene. Jeg foretrekker iskaffe. Og den er som regel brun.

Hvis du kunne reise hvor du ville – hvor?
– Sør-Afrika i sommer – da hadde jeg fått med meg Fotball-VM. Utenom det tror jeg det må bli Alaska. Noe som vel er naturlig når man er glad i vinteren.

Tre ord som beskriver deg som person?
– Lidenskapelig, nysgjerrig og morsom. Det siste betyr imidlertid ikke at jeg er festens midtpunkt.

Hvem er ditt forbilde?
– Paul McCartney og Ole Einar Bjørndalen. Forklaring skulle ikke være nødvendig.

Hva får deg til å gråte?
– Ganske mye egentlig. Det kan være en idrettprestasjon, musikk som setter en spesiell stemning i filmer osv.

Hva er din drømmedag?
– Å spille konsert på Lerkendal før en Rosenborg-kamp. Og da er det ikke tid til så mye mer.

Hvis livet ditt var en filmtittel, hvilken skulle det vært?
– “Little drummer boy”.

Hvis du kunne vært en annen person, hvem ville du vært?
– Trommeslageren Abe Labboriel Jr

Hvis du kunne skrevet en hvilken som helst bok, hvilken?
– Den skulle jeg kalt “Arven etter Beatles”, og jeg skulle tatt for meg alle store band som har vært inspirert av Beatles. Det ville blitt en stor bok.

Det flaueste du har opplevd?
– Det var da jeg var 19 og spilte konsert i Harstad og mor og far var der. At de var der var ikke flaut i utgangspunktet. Men under konserten begynte jeg å blø neseblod, noe som heller ikke var flaut. Men da mor kom opp på scenen for å stoppe neseblødningen, ble jeg flau.

Famous last words?
– Rock´n´roll

Foto: Maian Daljord

Stengt for kommentarer.